Tevékenységi kör

A TECTUM-nál végzett tevékenységünk alapját az a felhalmozott tudás és tapasztalat jelenti, amit mérnök és szakmunkás kollégáink szereztek ezen idő alatt. Minden új munkában, minden feladatban újabb ismeretek megszerzésének lehetőségét látjuk. Az épületszigetelések az építmények egyik legfontosabb, de gyakran nem látványos vagy feltűnő szerkezete a használhatóság és élettartam szempontjából.

Munkánk java része csapadékvíz elleni szigetelésekből áll, de gyakran készítünk alépítményi szigeteléseket (talajnedvesség és talajvíznyomás elleni szigetelések), belső szigeteléseket (üzemi és használati víz elleni szigetelések) is. Munkáink egyik legérdekesebb és leglátványosabb része a zöldtetők és terasztetők kivitelezése.

MOM-2004.04.29 007
kész tearsz 003
DSC07976

Részt veszünk új építésű szerkezetek megvalósításában és régi szigetelések felújításában. Tönkrement tetők, teraszok korszerű felújítása mindig összetett mérnöki feladat, amelyben műszaki és gazdaságossági követelmények mellett az építészeti szempontokat is figyelembe kell venni. Munkánk elválaszthatatlan részét képezi a vízszigetelésekhez kapcsolódó hőszigetelések, páravédelmi rétegek és kiegészítő szerkezetek kivitelezése. Tetőkerteket, teraszburkolatokat és csatlakozó bádogos szerkezeteket hosszú évek óta velünk együttműködő társcégekkel közösen készítjük el.

Kivitelezési technológiáink kiválasztásánál mindig arra törekszünk hogy, az adott építménynek és igénybevételeknek legjobban megfelelő szigetelést alkalmazzuk. Bitumenes lemezekkel készülő szigeteléseinket a legjobb német, olasz és osztrák gyártók anyagaival készítjük. Egyre nagyobb teret nyernek a láng használata nélküli öntapadó bitumenes lemezekkel készült szigetelések is.

206

Műanyag vízszigeteléseinket a már hagyományosnak mondható lágy PVC-n túl a környezetet kevésbé terhelő, lágyítót nem tartalmazó TPO, EPDM és PIB anyagú lemezekből is készítjük. Egyre gyakrabban alkalmazunk kenhető szigeteléseket, elsősorban a lemezes szigetelések kiegészítéseként, de adott esetben önálló szerkezetként is.

A hőszigetelő anyagok közül rendszeresen alkalmazunk expandált és extrudált polisztirol habokat (EPS és XPS), lépésálló kőzet- és üveggyapot hőszigeteléseket, valamint poliuretán (PUR, PIR) alapú termékeket.

Több évtizedes mérnöki tapasztalataink alapján választjuk ki azokat az anyagokat, amelyekkel biztosítani tudjuk az általunk készített szerkezetek hosszú távú  és biztonságos működőképességét.